Resultat från de senaste stora tävlingarna i klassisk styrkelyft och bänkpress

Riktigt kul var det att i år skicka många lyftare till U/J/V-SM, med många goda resultat som följd. Först ut var tävlingarna i klassisk styrkelyft. Efter att endast gjort en tävling för att kvala tog Marcus Åkesson en åttondeplats i klass ungdom -83 kg. Samma gällde Emil Bagger-Jörgensen som tog en fjärdeplats i -74 kg för junior. I samma klass, dvs -74 kg junior lyckades Anton Henriksson knipa en bronsmedalj, grattis! Fortsättningsvis kom Alexander Fredriksson på sjunde plats i klass -93 kg junior och Jonatan Andersson på femte plats i klass -105 kg junior. Ännu en bronsmedalj lyckades Younes Ottosson dra hem i klass -120 kg junior, grattis! Sist ut på U/J/V-SM var klassisk bänkpress där Agnes Rudin tog hem ett silver i klass -72 kg och Mats Swärdén ett guld i klass -83 för veteraner 60-69. Stort grattis till er!

I mitten av juni gick VM i klassisk styrkelyft av stapeln i Helsingborg, där vår nya medlem Andreas Nilsson tävlade i juniorernas klass -74 kg. Eftersom att det på VM finns delgrensmedaljer så knep han en riktigt imponerande bronsmedalj i bänkpress och hamnade på en sjundeplats i totalen. Grattis och väldigt bra jobbat!

Bara häromdagen avslutades SM i klassisk styrkelyft och bänkpress i Malmö med framstående resultat av lyftare från klubben. Först ut var Thomas Hevele i klass -66 kg där han inför TV-kameror tog en åttondeplats. Näst ut tävlade Kristian Bladström och Fredrik Ottenklev i klass -93 kg där Kristian tog nionde plats och Fredrik åttonde i en spännande fight om inte bara placering, utan även de prestigefyllda klubbrekorden! Samma dag tävlade Agnes Rudin i klass -72 kg i vilken hon med ett spektakulärt tredje marklyft tog hem bronsmedaljen i seniorklassen som junior. Grattis! På lördagen kom sedan Andreas Nilsson, även han junior, och tog förstaplatsen och guldet i klass -74 kg. Grattis! På tävlingens sista dag var det klassisk bänkpress som gällde och där var Agnes tillbaka och tog en fjärdeplats i den väldigt konkurrenskraftiga -72 kg-klassen. Det var inte långt ifrån en medalj även där, bra kämpat!

Vänlig hälsning,
Erik Ormegard, tävlingsansvarig