Minnesfond - Henrik Franzén

Henrik var en av de mest färgstarka lyftarna i Lunds TK. Förutom framgångsrika prestationer på lyftarpodiet, SM-vinnare Klassisk Styrkelyft 2011 och 2012, var Henrik givmild som få. När Henrik fanns i träningslokalen kunde du räkna med att få hjälp. Oavsett om du var nybörjare eller mer erfaren lyftare delade han mer än gärna med sig av sina stora kunskaper inom träning.

September 2014 fick Henrik diagnosen leukemi. Han genomgick en synnerligen tuff behandling och gav cancern en rejäl fight. Tyvärr drabbades Henrik av ett återfall och gick bort på morgonen söndagen den 16 oktober 2016.
Träningslokalen i Bollhuset är inte densamma utan Henrik. Han kommer att vara djupt saknad och aldrig, aldrig glömd.

För att hedra minnet av Henrik Franzén bildades den 9 november 2016 en minnesfond. Ändamålet är att uppmuntra någon medlem som gjort förtjänstfulla insatser för klubben.
Styrelsen för Lunds TK svarar för för att Minnesfonden sköts på ett ansvarsfullt sätt. Stipendiet delas ut årligen, företrädesvis i samband med årets första hemmatävling i styrkelyft.

Stipendiaten utses av en grupp bestående av föreningens ordförande och kassör samt Stina Gunnarson, nära vän till Henrik. Men det är fritt fram för medlemmar att lämna förslag på kandidater.
För att erhålla stipendiet ska något av följande kriterier uppnås:
- en lyftare som utmärkt sig speciellt på tävlingspodiet
- en ledare/tränare eller annan medlem som gjort betydande insatser för klubben

Medlemmar och vänner är välkomna att ge bidrag till fonden.

Vill du stödja Henrik Franzéns Minnesfond:

Lunds TK
PlusGiro: 432964-5
Märk bidraget med “Henrik Franzéns Minnesfond”.
Lunds TK, den 2 december 2016 kl. 17:45