Info till tävlande i styrkelyft och bänkpress

Hej!
Från och med nästa år kommer jag (Kristian) vara tävlingsansvarig för styrkelyft och bänkpress. Detta innebär att jag kommer ansvara för tävlingsbudgeten, samt informera om vilka tävlingar som är aktuella att delta i och samordna resor till tävlingar om så behövs. Förutsättningarna för samtliga tävlande står i Tävlingspolicyn på hemsidan, vilken alla ska läsa igenom! Dessa är i princip samma som förra året, men med lite ändringar vad gäller ersättning vid tävlingar.

Som tävlingsansvarig kommer jag dock inte att ansvara för att det finns coacher på plats vid tävlingar, utan detta är upp till lyftaren själv att ordna om så önskas. Vid serietävlingar brukar detta inte vara något problem då alla brukar hjälpas åt, men vid större tävlingar kan det vara något att tänka på.

Vill man ha hjälp med teknik och träning kommer Stefan Hedengren erbjuda det en gång i månaden. Tider kommer att anslås på hemsidan. På grund utav lågt intresse kommer inga gemensamma träningar att hållas i år. Tävlande som bor på annan ort, eller av annan anledning inte tränar i vår lokal, ska ändock visa upp sig på klubben med jämna mellanrum.

Lagen som kommer anmälas för 2016 är samma som för 2015, dvs: herr- och damlag i klassisk styrkelyft och bänkpress. Goda chanser finns, framför allt för damlaget i klassisk bänkpress, att ta sig till ett lag-SM i slutet av året. Men det sagt så uppmanas samtliga tävlande, både på herr- och damsidan, att delta vid serieomgångarna så tillräckligt med poäng kan samlas ihop. Tävlar man inte så ska man hjälpa till med arbetet vid hemmatävlingar. Detta står redan i Tävlingspolicyn, men kan inte nog förtydligas.

För att budgeten ska kunna fördelas rättvist över nästa år skulle jag uppskatta om alla som har ambitioner att delta på tävlingar större än DM hör av sig till mig med den informationen. För 2016 gäller det följande tävlingar:

• SM, SL & Bänk (utrustning)
• U/J/V-SM, SL (utrustning)
• Götalandsmästerskapen SL (klassiskt)
• U/J/V-SM, SL (klassiskt)
• SM, SL & Bänk (klassiskt)
• U/J/V-SM, Bänk (utrustning + klassiskt)

Har du frågor eller är sugen på att börja tävla går det bra att höra av sig till info@lundstk.se eller bara prata med mig.
Kristian Bladström, den 23 december 2015 kl. 16:38