Tävlingsverksamhet

Styrkelyft

Vi har tävlingsverksamhet i både styrkelyft och bänkpress. Allt från ungdomar till veteraner på både herr- och damsidan. Vi ser gärna att vi får fler lyftare till klubben. Är du intresserad av att börja tävla? Tveka inte att komma ner till gymmet eller kontakta oss på info@lundstk.se.

För att få tävla för Lunds TK gäller vår tävlingspolicy.

Vi brukar arrangera gemensam träning cirka en gång i månaden för att förstärka gemenskapen i klubben.

Det finns ofta någon lyftare på plats på gymmet kvällstid om man vill ha hjälp med teknik eller övriga träningsfrågor. De bästa dagarna att komma ner till gymmet är tisdagar och torsdagar efter klockan 18.

Vad är styrkelyft?

I styrkelyft tävlar man i tre delmoment; knäböj, bänkpress och marklyft (man kan även tävla i endast bänkpress). Man har tre försöka på sig i varje delgren och de tyngsta lyckade försöken i varje delgren räknas ihop till en total.

Man kan tävla som ungdom, junior, senior och veteran i viktklasser från -53 kg till +120 kg på herrsidan och -43 kg till +84 kg på damsidan.

Tyngdlyftning

Sedan slutet på år 2015 är Lunds TK åter medlemmar i Svenska Tyngdlyftningsförbundet och startade under 2016 åter upp tyngdlyftningsverksamheten. För mer information och kontakt skicka ett mail till info@lundstk.se eller skriv i gästboken.

Precis som för styrkelyft gäller vår tävlingspolicy för att delta i tävlingsverksamheten i tyngdlyftning.

Vad är tyngdlyftning?

I tyngdlyftning tävlar man i två delmoment; ryck och stöt. Man har tre försöka på sig i varje delgren och de tyngsta lyckade försöken i varje delgren räknas ihop till en total.

Man kan tävla som ungdom, junior, senior och veteran i viktklasser från -56 kg till +105 kg på herrsidan och -48 kg till +75 kg på damsidan.

Klubbrekord