Om Lunds TK

Lunds TK bildades 1945 och har för närvarande strax över 200 medlemmar. Huvuddelen av medlemmarna är motionärer, utöver dem finns det ett 20-tal aktiva styrkelyftare i klubben.

Lunds TK var under lång tid en av Sveriges ledande tyngdlyftningsklubbar med namn som till exempel Börje Jeppsson (olympier 1952), Ingvar Asp (13 SM-guld, olympier 1964), bröderna Bertil och Nils-Erik Sollevi (den förstnämnde olympier 1980 och 1984, den senare landslagscoach vid spelen i Barcelona 1992).

Bland senare års styrkelyftare har Stefan Jamroz profilerat sig med bland annat VM-guld och världsrekord i bänkpress. Utöver det har vi flera SM-medaljörer i styrkelyft och bänkpress på både dam- och herrsidan.

Gymmet

I lokalen hittar du det mesta som behövs. Det finns flera bra ställningar, mycket skivstänger, fria vikter och hantlar. Utöver det finns naturligtvis det vanligaste utbudet med maskiner, kablar, konditionsutrustning med mera. Vill man själv se vad som finns går bra att bara titta in.

Styrelsen

Lunds TKs styrelse väljs årligen fram på klubbens årsmöte vilket är öppet för alla föreningens medlemmar.

Styrelsen 2018
Ordförande Stefan Bergqvist